Международен екип от астрономи за първи път установи колосално освобождаване

...
 Международен екип от астрономи за първи път установи колосално освобождаване
Коментари Харесай

Взрив от друга галактика усетен на Земята

 

Международен екип от астрономи за първи път откри колосално освобождение на сила, генерирано от конфликт на неутронни звезди с извънредно високо магнитно поле в друга вселена. При нас то е пристигалж под формата на малко гамалъчево експлоадиране (GRB).

Преминаването на тази радиация през Слънчевата система е проследено с галактически уред, ситуиран на разнообразни дистанции от Земята, се оповестява в публикации, оповестени в списанията Nature и Nature Astronomy.

Гигантското експлоадиране е станало на 15 април 2020 в галактиката NGC 253, която е на 11.4 милиона светлинни години от Земята.

Новият сигнал е засечен от високоенергийен неутронен детектор на борда на галактическия транспортен съд Марс Одисей, обикалящ към Марс. След 6.6 минути спътник, ситуиран сред Земята и Слънцето, към този момент се е е задействал, а след още 4.5 секунди радиацията е блъснала Земята. Пулсът е траял 140 милисекунди.

Смята се, че изригванията стартират след разклащане на звездата. В резултат облак от изхвърлени електрони и позитрони, движещи се със скорост от към 99 % от тази на светлината, се основала мощна ударна вълна и радиация, които са били следени от астрономите незабавно след главната мълния.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР